HOFTEOPERATION

Hvordan kan en "almindelig" hofteoperation være interessant at skrive om??

Min hofteoperation blev - desv. - IKKE en almindelig rutineoperation som jeg havde håbet!

Jeg havde i en del år været plaget af slidgigt i bl.a. min højre hofte, og efter megen overvejelse (og lidt pres fra forskellig side) bestemte jeg mig endelig for at ville lade mig operere, og de praktiske ting blev sat i værk!

D. 5. februar 2004 blev jeg så opereret (1. gang) på Viborg Sygehus, og så skulle det jo være så godt det hele!!! Det var det langt fra  - idet jeg bare havde mange smerter efter operationen, at jeg ikke hverken kunne stå på mit opererede ben eller træne med fyssen, som ikke fattede hvorfor jeg ikke kunne lave mine øvelser!!!

Forklaringen kom først 5 dage efter operationen da jeg skulle ha' taget et røntgenbillede for at se om det hele sad som det skulle (dette er normalt efter en hofteoperation)! Her viste det sig, at mit lårben var flækket på tværs, idet den protese kirugen havde brugt havde været for bred og for kort !!!!!!

Jeg blev selvfølgelig knust da jeg fik beskeden af en overlæge på stuegangen der ligeledes fortalte, at jeg skulle reopereres næste dag, hvor man ville sætte ny protese ind samt sætte 3 spændebånd omkring det flækkede lårben!

Det var er barsk omgang som gjorde, at jeg lå på Viborg Sygehus i godt 3 uger, og jeg behøver vel ikke at sige, at jeg ikke havde så meget til overs for dette sygehus, selvom jeg på afdelingen mødte mange søde personer blandt personalet  (desv. også det modsatte) men det skal jeg ikke uddybe nærmere!

Jeg blev udskrevet en uge før min 50-års fødselsdag, men den dag havde jeg ikke lyst til den store festivitas, så vi havde ikke forberedt det helt vilde!
Jeg blev dog alligevel fejret, idet vore gode venner fra Viborg kom: Lene og Ole og deres 2 dejlige piger Julie og Louise, samt Charlotte og Frank og overraskede mig med sang udenfor døren, og de havde en dejlig madkurv med alt mulig godt med, så jeg blev alligevel fejret med manér! TAK skal I ha' for det..............

Nu ventede der en længere rekreation med genoptræning inden jeg kunne starte på arbejde, og jeg var så heldig at få tilbudt et ophold på Montebello Institutionen i Spanien i 3 uger (se min link dertil i oversigten på forsiden). Her fik jeg god genoptræning, og kort tid efter jeg var kommet hjem derfra, begyndte jeg at arbejde på halv tid de første par uger, hvorefter jeg gik op på fuld tid igen!

Jeg blev desv. aldrig helt "fit for fight" og jeg havde også meget svært ved at klare et fuldtids job, så efter nytår blev jeg sygemeldt på halv tid, og der blev arbejdet på et flex-job til mig, hvilket jeg var/er utrolig taknemmelig for at kunne ta' imod! TAK til min arbejdsgiver i Flyvertaktisk Kommando samt min sagsbehandler ved Karup Kommune Gitte Herman, for denne mulighed! Gitte har hele vejen igennem været en kanongod støtte for mig - TAK Gitte!! Denne sag er endnu ikke helt afsluttet, idet vi alle afventer, om jeg skulle blive helt klar til at klare et fuldtids job, men det er en stor lettelse at vide, at det er en mulighed!

Jeg var til 1-års kontrol på Viborg Sygehus i marts 2005, hvor kirugen som reopererede mig godt kunne se, at der måtte være noget galt, og han havde den formodning, at protesen kunne være løs, og efter en scanning mente han, at jeg måtte opereres igen og ha'  en ny protese!

I mellemtiden havde jeg kontaktet Odense Universitets Hospital via vore venner i Odense (TAK Bjørn) - og her blev jeg tilbudt operation, hvilket jeg tog imod! Professoren som jeg konsulterede var/er en MEGET behagelig person, som jeg havde/har fuld tillid til (i morsætning til andre.............) og operationen blev bestemt til d. 1. august 2005!

Her 3 måneder efter den sidste operation, hvor der blev lavet forskellige "reparationer" og udskiftninger(selve skålen sad godt fast, så den blev ikke udskiftet) har jeg det desv. ikke så meget bedre! Jeg har stadig mange smerter når jeg går, og jeg bruger armkrykker, hvilket jeg har fået "ordre" på af fyssen og SKAL bruge dem inddtil jeg har lært at gå "ordentlig" uden at halte!

Jeg hader efterhånden de krykker, men ved også, at jeg er nødt til at bruge dem, hvis min anden hofte samt ryggen ikke skal blive dårligere end de allerede er!

Alt i alt har det sidste 1 1/2 år være et mareridt, og jeg behøver vel ikke at sige, at humøret ikke har været for godt og det går jo ud over mange ting - desv. også ens omgivelser som bare kan se til fra sidelinien, men jeg har et par elskelige "mænner" omkring mig, som jeg skylder MEGEN tak! De er kanongode til at hjælpe med det  huslige, så jeg er en heldig pige!  OG - jeg skal jo lige huske på, at jeg jo ikke er syg!! Så jeg skulle skamme mig hvis jeg klager!!!!

På tirsdag d. 8. november skal jeg til 3-måneders kontrol i Odense, og jeg er spændt på hvad "min" professor synes om min situation..............

10. november 2005:
Har nu været til 3 mdr. kontrol i Odense, og her blev jeg enig med Overgaard (min professor), at jeg skal komme igen om 3 måneder - er min situation ikke forandret m.h.t. mine lyskensmerter, skal jeg ha' en blokade (AV) ind i lysken/musklerne, og hjælper det så heller ikke, er der kun en ting tilbage: NY PROTESE...................
Men det kan jeg slet ikke forholde mig til, så jeg håber, at fyssen kan hjælpe mig med at få bugt med de smerter - vi har fået grønt lys til at knokle på - ingen restriktioner mere!!


Mange år er gået, og min situation er ikke blevet bedre - tværtimod.....jeg er i fleksjob på 18,5 timer om ugen, hvilket er hvad jeg kan klare......jeg har mange smerter, og det fylder meget i min hverdag, så megen tid blir' tilbragt liggende, hvor jeg ingen smerter har.......ja, sådan skulle det ende......jeg glædes dog over, at mange andre jeg kender har haft godt resultat efter deres hofteoperationer........jeg var "bare" uheldig!!!!